Hardgekookt ei

( 116 Stemmen )
Hardgekookt ei 3.7 out of 5 based on 116 votes.

hardgekookteitjeWist je dat gekookte eieren hele goedevleesvervangers zijn? Met twee eieren vervang je al een biefstuk als het gaat om eiwitten. Naast de eiwitten zit er ook een goede portie ijzer en vitamines in.

Bij het maken van een hardgekookt ei hoeft het water ook niet te koken. Heet water wat een beetje borrelt is goed genoeg. Leg het ei, bijvoorbeeld met een lepel, voorzichtig in het warme water. Zorg dat de eieren helemaal onder water liggen. Kook het ei volgens de tijden die hieronder staan beschreven (7 - 9 minuten). Giet het water af en laat de eieren direct met stromend koud water schrikken. Hierdoor zal het ei beter te pellen zijn en het scheelt je blaren op je vingers.

De kooktijden in minuten voor een hardgekookt ei zijn:

Soort gekookt ei Klein Middel Groot
Hardgekookt 7 8.5 9

Ook bij bovenstaande tijden geldt dat wanneer je het ei al in het koude water hebt gedaan, mag je een kleine minuut van de tijd aftrekken.